Groepenkast vervangen

Bij Eibrink Elektro zorgen we ervoor dat uw elektrische systeem veiliger en moderner wordt door groepenkasten te vervangen. Of het nu gaat om het vernieuwen van oude kasten of het aanpassen van verklaringen, wij bieden kwalitatieve oplossingen die up-to-date zijn.

Eibrink Elektro groepenkast vervangen
Eibrink Elektro groepenkast vervangen

Voordelen groepenkast vervangen

We zetten ons in voor een veiligere en efficiëntere elektrische installatie bij het vervangen van groepenkasten. We gaan verder dan alleen het vernieuwen van verouderde kasten; we optimaliseren ook groepenverklaringen voor meer duidelijkheid en veiligheid. Onze oplossingen voldoen aan de nieuwste normen, wat resulteert in een moderne en betrouwbare elektrische infrastructuur. Dit betekent niet alleen investeren in kwaliteit, maar ook in gemoedsrust, omdat u kunt vertrouwen op een up-to-date systeem dat de veiligheid en prestaties van uw elektrische installatie verbetert.

Groepenkast vervangen door Eibrink

Het kan nodig zijn om een groepenkast te vernieuwen, bijvoorbeeld als deze verouderd is. Ook bij verbouwingen of de toevoeging van zonnepanelen kan aanpassing vereist zijn. In zulke gevallen geven wij advies aan de klant over wat er nodig is. Als de klant akkoord gaat, bestellen en monteren wij de benodigde materialen, zodat de elektrische installatie weer optimaal functioneert.

 

Als onderdeel van onze dienstverlening hebben wij zegelrecht, waardoor wij de zegels mogen verbreken en herplaatsen als onderdeel van het vernieuwen of aanleggen van de groepenkast. Dit garandeert dat de groepenkast veilig en conform de geldende voorschriften wordt geïnstalleerd en onderhouden.

Eibrink Elektro groepenkast vervangen
Eibrink Elektro groepenkast vervangen

Belang van een moderne groepenkast

In ongeveer 80 procent van de Nederlandse woningen met een meterkast hangt een verouderde groepenkast, wat problemen kan veroorzaken tijdens de energietransitie. De verduurzaming gaat gepaard met elektrificatie, wat resulteert in een groter aantal apparaten en hogere vermogens. Warmtepompen, elektrisch koken en zonnepanelen worden steeds gebruikelijker, waardoor de bestaande hardware vaak niet meer geschikt is voor deze nieuwe toepassingen.

 

Dennis van der Meij: “Ik zeg wel eens dat er eigenlijk zo’n zes miljoen groepenkasten in Nederland vervangen zouden moeten worden voor exemplaren die voorbereid zijn op de energietransitie. Met genoeg capaciteit voor een inductiekookplaat, accu, laden/ontladen van de elektrische auto, een warmtepomp, PV(T)-panelen, en noem maar op. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Voor wat betreft de bestaande woningvoorraad moeten we als installateur per huis nagaan: hoe zit het hier, wat is de vraag, en hoe regel ik dat?”

Eibrink Elektro project
Eibrink Elektro pand